דיקור מי שפיר ותוצאות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

22/03/2022 | 12:55 | מאת: ליאור

הי שלום, בעברי להבדיל הפסקת הריון בשבוע 35 בשל טרנסלוקציה דה נובו מאוזנת שהתגלתה בקריוטיפ(לא היה ציפ באותה תקופה). כעת להבדיל הריון תקין, ביצעתי דיקור מי שפיר, ולמרות שנאמר לי כי היות ומה שהיה לנו בעבר הוא כתקלה של הטבע, היות ומדובר על דה נובו ואני ובעלי תקינים תודה לאל, כן נאמר כי הציפ הגנטי לא יזהה טרנסלוקציה דה נובו מאוזנת חלילה אם תהיה אבל שגם ידוע כי הממצא חסר משמעות קלינית. בכל זאת בשנים של אז עשינו הפסקת הריון כי הדברים לא היו כה ברורים או חד משמעיים. כן נאמר לנו שהסיכוי שלנו זהה לסיכוי של אישה אחרת ולכן אין המלצה לעשות באופן קריוטיפ וניתן להסתפק בציפ. בכל אופו בשל השקט הנפשי שלנו שילמתי לבצע גם קריוטיפ. הציפ תודה לאל חזר תקין תודה לאל מיליון פעם וכעת מחכים לקריוטיפ.עבר כבר שבועיים מאז ולמרות שניסיתי לבדוק במעבדה נאמר לנו כי יקח לפחות עוד שבוע או יותר. אני ממש בלחץ מיותר לציין. רוצה לברר מולכם מנסיונכם במקרה מה בעצם גובר כיום הציפ או הקריוטיפ? מה בעצם חלילה הסיכון בקריוטיפ שהציפ תקין.? והאם נורמלי שלוקח הרבה יותר זמן לקריוטיפ נאמר לנו שיקח לפחות עוד שבוע אם לא יותר, כמה מניסיונכם זה לוקח אני כבר לא זוכרת, ורוצה לדעת שאין לי מה להיכנס לחרדה שזה הרבה זמן. תודה רבה ואשמח מאוד להרגעה מאוד מאוד

קריןטיפ לוקח הרבה יותר זמן כי הוא מצריך לתרבת את התאים ממי השפיר (פעולה שלוקחת כ 3 שבועות) ואז ביצוע קריוטיפ (שעשוי לקחת כשבועיים). בניגוד לבדיקת ציפ שאותה ניתן לבצע בטווח של כשבועיים מהדיקור. וכאמור אכן רוב הסיכויים שהבדיקה תהיה תקינה. מאחלת בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי