ביצוע דיקור מי שפיר- ציפ גנטי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

04/03/2022 | 23:18 | מאת: דריה

בי בת 40+, בהריוני הראשון לפני כ-13 שנה הפסקת הריון שבוע 35 בעקבות טרנסולוקציה דה נובו בכרומוזומים 22/11 . דאז גילו ובדקו בקריוטיפ. לאחריו הריונות תקינים IVF עם קריוטיפ תקין לעוברים ויש לי 3 ילדים בריאים תודה לאל. כעת- ביצעתי דיקור מי שפיר לפני מספר ימים. בבדיקה נאמר לי לסמן כי אני מעוניינת בבדיקת הציפ ששאלתי אם אין צורך בקריוטיפ אמרו שבעצם הציפ מחליף כיום (מה שלא היה אז) את בדיקת הקריוטיפ (למעט בשתי מוזאיקות שאם היו לנו חלילה היינו יודעים). לכן הוזמנה ונלקחה דגימה לציפ גנטי. בלי קשר שמרנו דגימה נוספת כחלק מהאפשרויות. רציתי לברר האם באמת הציפ מכסה את הדברים שהקריוטיפ כיסה? כלומר שלא נדע את הטרנסלוקציות הציפ מגלה חס ושלום? בין היתר? אני מאוד בלחץ מהכל. תודה רבה

ציפ גנטי לא יגלה טרנסלוקציה מאוזנת. אכן. אבל אפשר אם רוצים לשלם על כך ולבקש לבצע גם קריוטיפ (זה כבר לא בסל מהרגע שהציפ נכנס)

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי