בדיקת דם לצורך שלילת תסמונת דאון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

23/01/2022 | 10:42 | מאת: שואלת

שלום! אני בת 42 ומתפללת לזכות לילדים. מנסים טיפולי IVF. הבנתי שיש בדיקת דם לבדיקת תסמונת דאון חלילה. מתי וכיצד היא מבוצעת והאם יש לה סכנות? האם היא דרך קופ"ח? הבנתי שלבדיקת מי שפיר יש סכנות.

אכן יש בדיקה NIPT או NIPS (שם הבדיקה) שמאפשרת מדם האם לאתר בצורה יחסית מדויקת מצבים של תסמונת דאון ומספר הפרעות כרומוזומיות אחרות. היא לא מחליפה את מי השפיר אבל מדויקת למדי בדברים שהיא בודקת. ממליצה לכשיושג הריון ולאחר בדיקת השקיפות עורפית להתייעץ עם גנטיקאי ולהחליט האם הבדיקה מתאימה לך. נכון להיום היא לא בסל הבריאות

27/01/2022 | 11:58 | מאת: שואלת

תודה רבה. איך ואיפה מבצעים בדיקה זו וכמה היא עולה?

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי