קלקול קיבה בהריון- דחוף

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

03/03/2008 | 17:15 | מאת: נוי

שלום, לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אבל אני מבקשת עזרה. הריון ראשון. שבוע 18 ויומיים. בת 27. אכלתי היום אוכל לא טרי- האוכל שהה מחוץ למקרר כמה שעות אתמול, חומם במיקרו ואז הוכנס שוב למקרר. היום, חיממתי אותו שוב ואכלתי( לא ביודעין שזה אותו אוכל): קצת פסטה, קצת אורז, קובה עם בשר ושניצל מאמא עוף אחד קטן. לאחר שאכלתי התחיל לי כאב בטן, בחילות ואף הקאתי. עכשיו אני מרגישה יותר טוב. האם יכול להיות שעשיתי נזק לעוברית?? שהיה חיידק מסוכן באוכל בשל השהייתו מחוץ למקרר, חימומו, קירורו מחדש וחימומו בשנית. אני ממש בלחץ.... אודה לתשובה.

רוב הסיכויים שלא נגרם נזק, אבל כדאי בכל זאת שתבדקי. יש בכל זאת חיידקים שיכולים לפגוע בעובר המצויים במזון מקולקל (כמו ליסטריה).

04/03/2008 | 13:43 | מאת: נוי

תודה רבה על תשובתך. כיום אני מרגישה טוב יותר. איך ניתן לבדוק אם היה חיידק כגון ליסטריה במזון?

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי