שאלה כללית לגבי גנים פיזיים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

26/12/2021 | 20:21 | מאת: מיכל

היי. אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון לשאול את השאלה הזו, במידה ולא, בבקשה תכווני אותי למקום הנכון. אני כיום בהריון עם בת. אני בצעירותי היה לי חזה מאוד מאוד גדול, פשוט גנים שקיבלתי מאימי. כמובן שעשיתי הקטנת חזה כי לא סביר לחיות עם גודל כזה. אני לא מפסיקה להיות בחרדה שהבת שלי תקבל את אותם גנים כמוני. אני עשיתי אותה מתרומת זרע ומן הסתם אני לא יודעת מה הגנים של התורם. אבל לא משנה מהם, בטוח במשפחתו הנשים הם לא עם חזה גדול כמו שלי,אני מקרה חריג :( השאלה שלי היא, האם זה סיכוי של 50 50 שאותם גנים יעברו לבת שלי? או דווקא הסיכוי גבוה יותר בגלל שבדרכ גנים של חזה עוברים יותר מאמא לבת ולא מאב לבת? אשמח לעצה.

שלום אינני יודעת האם קימם נתונים שיכולים לצפות מה הסיכוי שמבנה החזה של בת יהיה דומה לשל אמה - או לפרטים אחרים במשפחתה. צר לי.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי