בדיקת NIPT בפונדקאות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

05/12/2021 | 12:01 | מאת: דודו

שלום, אנחנו עוברים תהליכי פונדקאות בארה"ב עם תרומת ביצית, הפונדקאית עשתה בדיקת NIPT, ובטעות לא צויין בבדיקה כי מדובר בפונדקאות עם תורמת ביצית, ובנוסף הגיל שנכתב היה של הפונדקאית ולא של תורמת הביצית (10 שנים צעירה יותר). בתוצאות יצא סיכון מוגבר לתסמונת דאון. האם יכול להיות שהתוצאות מוטות בשל כך שלא נרשמו הפרטים הנכונים? (חשוב לציין כי העובר עבר גם PGT-A ויצא תקין)

מציעה לברר זאת מול המעבדה המבצעת, שכן למעבדות שונות שיטות בדיקה שונות (חלקם משווים לדנא של האם, חלקם לא לדוגמא). אם זה נעשה דרך מכון מלווה מסודר, הם בדכ יכולים לעזור, ולתת יעוץ גנטי גם בזום להורה/הורים בארץ

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי