תסמונת האיקס השביר של בן משפחה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

30/11/2021 | 14:46 | מאת: עודד

שלום רב, אחותי ערכה בירור גנטי בו נמצאה נשאית לתסמונת X שביר, 106 חזרות. רציתי לשאול מהי המשמעות לגבי? מהי הסבירות אם בכלל שאעביר את הנשאות לצאצאים שלי? מאחר ובת הזוג שלי לא נשאית של הגן לא היה צורך שאעבור בדיקות גנטיות. האם יש צורך שאעבור בדיקות גנטיות לבדיקת נשאות?

שלום אם אחותך נשאית- יתכן וגם אתה נשא. גברים נשאים מעבירים את הגן לבנותיהם, ברם לא כמחלה קשה בדכ. בנוסף יתכן ויש לנשאות השלכה על בריאותך העתידית בגיל המבוגר. ממליצה לגשת ליעוץ גנטי ואחריו להחליט האם להבדק. זה לא מוצע כבדיקת סקר בשגרה לגברים

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי