פס שיער בהיר ממרכז הראש לקדימה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

08/11/2021 | 21:40 | מאת: נועה

שלום רב. ילדתי לפני כשלושה שבועות בן. לילוד פס שיער בהיר בלונדיני (יתר השיער שטני) ממרכז הראש קדימה נאיה לימין. בבית החולים נאמר לי שזה כנראה שום דבר בגלל המיקום בראש. אבל היום הייתי איתו באיזו בדיקה אחרת ורופאה הפנתה את תשומת ליבי לבדוק זאת אצל גניטקאי. . האם מוכרת התופעה שאני מתארת? למי עלי לפנות בדיוק? האם יש מקום לדאגה?

שלום מזל טוב על הלידה :) אכן מוכר בגנטיקה מצב שבו יש פס שיער יותר בהיר במרכז הראש. בחלק מהמצבים זה עשוי להיות מלווה עם ירידה בשמיעה ובחלק- רק עניין קוסמטי. ממליצה להגיע ליעוץ גנטי (לא בלחץ ולא בדחיפות) ולאחר בדיקת שמיעה. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי