שני ממצאים בסקירה ראשונה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

05/08/2021 | 19:11 | מאת: סיון

שלום, בסקירה ראשונה בשבוע 16 נמצאו ARSA ועצם אף קטנה היפופלסטית (מתחת לאחוזון 3). הייתי ביעוץ גנטי ובוצע מי שפיר - הצ'יפ הגנטי תקין. בנוסף, היינו גם באקו לב שאימת את ממצא ה ARSA. בסקירה שנייה העצם אף עדיין קטנה (אמנם גדלה מעט מאז הסקירה הראשונה) אך עדיין מתחת לאחוזון 3. אני באמת אובדת עצות - מה הלאה? האם יש סיכוי לעובר הזה להיוולד בריא? תודה מראש!

שלום עצם אף עדויה להיות קטנה כי זו הגנטיקה של ההורים. ו ARSA מהווה אכן סיבה למי שפיר, כאשר רוב הדברים נשללים כשהציפ הגנטי תקין. אם יש ממצאים אחרים מדאיגים- אפשר לשוב ליעוץ גנטי, ולשקול המשך ברור (כגון בדיקת ריצוף אקסומי) רוב הסיכויים שהכל בסדר בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי