בירור לגבי גמגום והקשר הגנטי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

04/07/2021 | 00:52 | מאת: דויד

שלום רב אני בקשר עם בחורה שהרבה מאחיה סובלים מגמגום אך היא אינה סובלת מגמגום .קראתי מעט על הנושא ומצאתי שגברים סובלים הרבה יותר מגמגום מאשר נשים .האם יתכן שהדבר קשור להורשה X-linked גם אם לא מנדיאלנית קלסית אבל שישנו קשר לגן על פני כרומזום X כך שאמנם חברתי עצמה לא תסבול מגמגום אבל ילדיה ימצאו בסיכון גבוה לכך .האם הדוקטור יכול להעריך מה תוספת הסיכון באחוזים לכך שילדיה יסבלו מגמגום .הדבר חשוב לי מאוד .האם הדוקטור יכול להפנות אותי למאמרים בענין

שלום אישית אינני מכירה גנים הקשורים בתוספת סיכון לגמגום אם יש חשש לבעיה גנטית אידית או משפחתית אפשר לבקש יעוץ גנטי ספציפי עבור אותו הפרט/בן משפחה. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי