אחרי מי שפיר.

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

29/05/2021 | 16:01 | מאת: ענת

שלום דר׳, אני בת 37.5 וביצעתי דיקור מי שפיר בשל גיל לפני 3 ימים (שקיפות וסקירה תקינים לחלוטין). לאחר הדיקור החלה תחושה של רטיבות קלה בתחתונים (נראה על התחתונית) וכאבים בבטן התחתונה שנמשכו עד היום (כולל). היום בבוקר (שבוע 18+5) ניגשתי למיון נשים על מנת לוודא שלא מדובר בזליגת מי שפיר. ביצעו בדיקות דם, שתן, בדיקת Amnisure- כולן יצאו תקינות. כמו כן, אולטרסאונד בטן הראה שק מקסימלי של מעל 5 סמ ולכן לטענת הרופא כמות מי השפיר תקינה לשבוע שלי (18+5). הרופא ביצע גם בדיקת ספקולום פעמיים (מתמחה + רופא) וביקש ממני להשתעל וכן שם לי חיתול בד ירוק ללכת איתו חצי שעה וראה מה כמות הנוזל עליו. בבדיקת הספקולום הרופא ראה הפרשה שלטענתו מתאימה לפטריה וגינלית ונתן לי לקחת נרות אגיסטן במשך 3 ימים. ***חשוב לציים שכ-10 ימים לפני המי שפיר לקחתי 3 ימים אגיסטן וכיומיים לפני המי שפיר לקחתי נר אחד של זידובל (הרופא לא אבחן אם מדובר בפטריה או בחיידק). החשש שלי הוא: 1. האם בדיקה עם ספקולום מגדילה סיכוי של חדירת חיידק/ פטריה לרחם או לשק מי השפיר בהתחשב בעיתוי 3 ימים לאחר הדיקור ובהתחשב בכך שהיו הפרשות לא ברורות שבוע לפני? אם התשובה היא לא, אשמח לדעת מדוע. זה לא ככ מסתדר לי בהגיון. 2. האם לאחר כל הבדיקות שבוצעו, אפשר להירגע שלא מדובר בדליפת מי שפיר? 3. האם מותר לקחת שוב אגיסטן בהריון בהתחשב בעובדה שלקחתי אגיסטן לפני 10 ימים? תודה!

שלום זהו פורום גנטיקה :) ממליצה לשאול בפורום הריון בסיכון בהצלחה!

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי