תרומת זרע ובדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

26/05/2021 | 17:47 | מאת: הריון ivf ראשון sd

שלום, הריון ראשון בת 34 ivf מתרומת זרע וביצית שלי. שקיפות חלבון וסקירה מוקדמת תקינות לגמרי. (🙌). 1. איזו עדיפות יש למי שפיר על nipt של גנומיטי או ניפטי? אלו 2 החברות שבבירור מגיעות לסקירה הנרחבת ביותר. אשמח לשמוע אם יש המלצה לאחת מהן. שאלתי מכוונת על הסיכוי להימצאות תסמונות חמורות בעובר בציפ גנטי לעומת ניפט. אני חוששת מהדיקור ההריון יקר לאחר טיפולים ארוכים. 2. האם העובדה שהזרע מתורם אנונימי מחייבת אותי ביתר זהירות? או שאין קשר מאחר והחובה לנשאות רצסיבית משני ההורים? כל הבדיקות שלי תקינות. אני ממוצא מזרחי והתורם ממוצא אשכנזי. 3. האם ivf מעלה את הסיכון לבעיות כרומוזומליות בעובר? תודה על המענה.

שלום בדיקת NIPT לר מחליפה את מי השפיר. במי שפיר אפשר לעשות בדיקת CMA ציפ גנטי. הסיכוי לממצא משמעותי בציפ גם ללא כל בעיה בסקירות או סיפור משפחתי הוא כ 1:200. כשאין מידע על תורם זרע- אפשר להרחיב ברור גנטי לך - למשל עי סקר גנטי מורחב לגבי סיכוני IVF- לעיתים בהפריה עי ICSI יתכן ויש קצת תוספת סיכון קטנה לשאלות אישיות מפורטות - ממליצה להגיע ליעוץ גנטי אישי פרטני. בהצלחה!

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי