בדיקת סיסטיק פיברוזיס

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

20/05/2021 | 22:45 | מאת: חן

שלום ד״ר אני בהריון וחיה באירופה, ולפי בקשתה של הרופאה ביצעתי את הבדיקה המקיפה ביותר לסיסטיק פיברוזיס. הכול יצא תקין מלבד גן הנקרא: TG11:5T/7T. כמה עליי לדאוג? האם קריטי שגם בעלי יבדק או שמדובר בצורה קלה וזניחה של הגן? תודה רבה לך מראש.

אם זהו השינוי היחיד שאותר- מדובר בפולימורפיזם שלא גורם למחלה קשה לכשעצמו. ליתר בטחון מציעה שגנטיקאי יסתכל על התשובות ועל הבדיקה- לוודא שאכן רק בזה מדובר ושבוצעההביקות הממולצות עפי מוצא בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי