בדיקת אקסום - האם לעשות?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

14/05/2021 | 09:00 | מאת: מימי

אני בהריון שבוע 20 שקיפות 2.9 ציפ גנטי מסיסי שילייה תקין סקירה ראשונה תקינה אקו לב תקין ובכל זאת הוצע לי בייעוץ גנטי לעשות אקסום בשל הגיל שלי (40) ושל בעלי (41) יש לי 2 ילדים בריאים בבית הןא בפירוש אמר שזה לא בגלל השקיפות כי ציפ תקין. האקסום יקר מאוד. אנחנו חושבים שזה קצת מוגזם לעשות בדיקה כזאת בשל גיל אלא אם יש בעיה ספציפית שמוצאים כי השאר תקין. אשמח לעיצה

14/05/2021 | 21:12 | מאת: לילך

ומה המחיר שביקשו?

עפי איגוד הגנטיקאים אין אינדיקציה לביצוע אקסום אם אין מומים בעובר. גיל האישה הוא לא סיבה ניתן לבצע אם רוצים - ואז הבדיקה נעשית בחול ולא במעבדות בארץ

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי