Paap-a נמוך בשקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

13/05/2021 | 11:19 | מאת: טל

שלום רב, אני בקרוב בת 36. שבוע 13 להריון ראשון (iui מזרע תורם). בשבוע 11+5 בצעתי שקיפות עורפית והתוצאה היתה 0.7 מ"מ (סיכון מחושב עם הגיל 1:1820). השבוע הגיעו תוצאות בדיקת הדם של השקיפות וחשכו עיני. סיכון של 1:170 לתסמונת דאון. Paapa - יצא 0.19. Hcgb יצא 1.93. מה המשמעות של paapa נמוך? אציין כי טרם קבלת התוצאות ביצעתי בדיקת NIPT ואני ממתינה לתשובות. מודאגת מאד ואודה לעזרתך

בערכי pappa נמוכים יש תוספת סיכון קטנה להפרעות כרומוזומיות ואולי להפרעות שליתיות, כך שמומלץ מעקב הריון בסיכון. כדאי להגיע ליעוץ גנטי לאחר תשובות הnipt בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי