נשאות רצסיבית לקונקסין

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

30/04/2021 | 06:59 | מאת: שירה

אני בתחילת הריון ובת 42 והתגלה אצלי בבדיקות סקר גנטי נשאות רצסיבית לקונקסין gjb2- 167delT, ( המילה איננה מתבטאת אצלי) היות וההריון הוא מזרע תורם פעיל, האם ניתן לחייבו כמובן באמצעות בנק הזרע( אחד מבתי החולים) , לבצע שלילת נשאות? האם הם יכולים להתנגד לכך או שהם מחויבים בעניין? יש איזה חוק בנושא שחל עליהם בהקשר ביצוע הבדיקה עבורו? - על מנת להימנע מהפלה ולא לסכן אותי ?

התורמים נבדקים בדכ למחלות שבסל הבריאות שאיגוד הגנטיקאים קבע שהן חמורות ובשכיחות גבוהה באוכלוסיה. קונקסין אינו נכלל ברשימה זו. ברם ישנם בנקי זרע המצאים תורמים שנבדקו לסקר גנטי מורחב יותר שכולל בין היתר את הגנים לקונקסין. יתכן והתשלום על תורמים כאלה הינו יקר יותר. מציעה לעשות שיעורי בית בנושא. ניתן גם להגיע ליעוץ גנטי עם כל המסמכים לקבל הכוונה ספציפית. מוזמנית אלינו באיכילוב בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי