בדיקות סקר טרום לידה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

11/04/2021 | 02:21 | מאת: גסי

שלום, ברוצוני לברר בנושא בדיקות גנטיות טרום הריון. לגבי בדיקות השייכות למוצא והשילובים. אני ממוצא מרוקו משני הצדדים. בקופה הביקות המתאימות מודפסים ע"פ הזנת נתונים מוצא האם והאב המיודע. רשימות הבדיקות משתנה ע"פ שלושה התאמות זוג ספרדי / אשכנזי שלם או זוג מעורב כאשר מדובר בתרומת זרע (יכול להיות ספרדי / אשכנזי שלם או מעורב) וע"פ הבדיקות גנטיות שבסל הבריאות והנוספות מביטוח המשלים לא ניראה שקיבלתי בדיקות המכסות את שלושת האופציות שיכולות להיות. שאלתי, בתורם זרע אני אמרוה לקבל מהקופה את כלל הבידקות המכסות כל שילוב מוצא? אם כן, איך אדע שקיבלתי הכל?

כשמדובר בתרומת זרע- בודקים את האם הביולוגית לכל המחלות שבסל מהמוצא שלה. אם את רוצה להרחיב מעבר לסל- הייתי כב ר מבצעת סקר גנטי מורחב בהצלחה

19/04/2021 | 21:18 | מאת: גסי

תודה על המענה. ציינת שמדובר בתרומת זרע מבצעים בדיקות על פי מוצא האם בלבד. מוצא התורם ספרדי/אשכנזי לא משנה? הגנים כן עוברים מהתורם זהה לזוג- אב ביולוגי. אז מדוע רק בדיקות האם? תודה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי