קלאב פוט ואגני כיליה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

23/03/2021 | 19:19 | מאת: נטלי

שלום רב עשיתי סקירת מערכות ראשונה ונמצא קלאב פוט דו צדדי, אגני כליה בגבול הנורמה העליון 2.5 ו 2.7 שאלותיי ברשותך: 1.הרופא נשים ביקש ממני לבצע דיקור מי שפיר, הוא אמר שהקלאב פוט יכול להיות חלק ממום ...לא מצאתי שום מידע באיזה מום יכול להיות מדובר? 2. הוא הציע לעשות אקסום ...לא הבנתי מה יכולה לתת הבדיקה הזו בנוסף למי שפיר? למה אי אפשר להסתפק במי שפיר ? 3.האם יכול להיות קשר בין אגני הכליה שמצא והקלאב פוט...האם זה יכול להיות חלק ממום ? רב תודות חוששת אנוכי מאוד

שלום במקרה של רגל קלוטה clubfoot - יתכן ומדובר בהפרעה מבודדת שתצטרך טיפול אורטופדי ויתכן אכן שמדובר בבעיה גנטית שמצביעה על בעיה נרחבת יותר בשרירים בעצבים או במפרקי העובר. ממליצה בחום לגשת ליעוץ גנטי להסבר מפורט על הברור המומלץ במקרה זה. מי שפיר זו דרך להשיג דנא עוברי. השאלה היא מה הבדיקות שכדאי לעשות עם דנא זה. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי