תסמונת primary ciliary dyskinesia

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

25/02/2021 | 18:44 | מאת: הדר

שלום, בבדיקות סקר גנטי מורחב שביצעתי עלה כי אני נשאית של תסמונת primary ciliary dyskinesia. אני מעוניינת לרכוש תרומת זרע, אך להבנתי בנקי הזרע אינם מבצעים בדיקה של תסמונת זו בתורמי הזרע שלהם. הוסבר לי כי ברכישה של זרע מחו״ל ניתן לבקש ביצוע בדיקה זו בתוספת של סכום כסף משמעותי. רציתי לדעת עד כמה שכיחה התסמונת הזו?

יש גנים רבים הקשורים ל PCD - אז תלוי בגן ותלוי במוצא התורם. וגם בארץ יש בנקים העושים סקר מורחב לתורמים שלהם (יש באיכילוב) ממליצה לדבר עם כמה בנקי זרע. לעיתים ניתן לבצע ריצוף לגן ספציפי לתורם חדש. מוזמנת להגיע אלינו למכון הגנטי באיכילוב לשוחח על האפשרויות העומדות בפניך אם תרצי. יש אפשרות גם לעשות ברור במי שפיר בהריון עתידי בחלק מהמקרים. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי