אובדת עצות - אשמח לדעתך

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

07/02/2021 | 17:44 | מאת: חמדה

היי ד״ר, בת 28 הריון שני אחרי הריון ראשון מוצלח עם יחדנ מקסימה. אני בשבוע 25 להריון עד כה ביצעתי: שקיפות עורפית - תקין. Verifi plus - תקין. חלבון עוברי - תקין. סקירה מוקדמת - תקין. בסקירה מאוחרת נצפה: קפל עורף 5 מ״מ, וכן בצקת קדמית מינימאלית. לפי המלצה בצעתי מי שפיר + צ׳יפ גנטי - תקין. היום הגעתי לסקירה נוספת אצל רופא אחר, עם אותם ממצאים לגבי הבצקות. איני יודעת מה לחשוב כבר, אנא ממך מה ממצאים אלו אומרים נוכח הבדיקות שביצעתי? תודה מראש

שלום. כפל עורף מעובה נקשר ברובו לתסמונת דאון- שנשללה במקרה זה בציפ גנטי. ניתן להרחיב בדיקה עי ביצוע בדיקת אקסום לעובר, ברם אין המלצה לכך עי איגוד הגנטיקאים בהעדר מומים בעובר. אם יש חשש- ניתן וכדאי לפנות ליעוץ גנטי פרטני, בו יעברו גם על עץ המשפחה ובדיקות הגנטיות שביצעת בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי