קרבה משפחתית (בני דודים )

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

18/01/2021 | 11:58 | מאת: בת אל

שלום, אני ובן זוגי בני דודים(אבא שלו ואבי שלי אחים), ביצעתי סקר גנטי אצל ייעוץ גנטי ודווח מוצא ההורים התוצאות יצאו תקינות . ראוי לציין שאין במשפחתנו נשאות למחלות גנטיות . 1-אלו עוד בדיקות מומלצות? 2- מהם הסיכונים שמדובר בקרבה משפחתית כזו ? 3. קראתי על סקר גנטי מורחב, וקראתי גם אל אופציה לבצע רק סקר גנטי ובהמשך בעת הריון לבצע בדיקת סיסי שלייה

שלום כשיש קרבת משפחה- כרון נישואי קרובים, הסיכון העיקר הוא באמת של מחלות רציסיביות- כאלה שמורשות מ 2 בני הזוג, שהם נשאים לאור קרבת המשפחה שלהם. גם אם אין מחלות במשפחה. הדרך לצמצם סיכון זה היא על ידי סקר רחב באמת, ואף אולי על ידי ריצוף אקסומי לשניכם בחיפוש אחר נשאות למחלות רציסיביות בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי