ייעוץ גנטי ובדיקות לפני כניסה להריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

28/12/2020 | 22:29 | מאת: אלנה

שלום, אני מבוטחת בקופ"ח מכבי. אני רוצה לעשות בדיקות סקר גנטי. מה יהיה סדר הפעולות הנכון: לקבוע תור לייעוץ גנטי ואז לבדיקת סקר גנטי או לקבוע תור לבדיקה ובמידת הצורך להגיע לייעוץ? אני מבינה שאני צריכה לעבור אצל אחות ייעוץ גנטי כדי להבין איזה מחלות מחפשים בהתאם למוצאי ולהיסטוריה המשפחתית פשוט לא ברור אם הבדיקה מתחילה בשיחה עם אחות או לא. זה מאד לא ברור באתר ונציגת השירות הטלפונית לא ידעה לעזור לי. בינתיים קבעתי תור לבדיקה. אני רק לא רוצה ללכת ולגלות שהייתי צריכה ללכת לייעוץ קודם.

שלום בהנחה שאין מחלות או בעיות במשפחה אפשר בהחלט להתחיל באחות הגנטית שתבצע בדיקות עפי מוצא הורים.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי