רמת סיכון בהריון לתסמונות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

12/09/2020 | 22:15 | מאת: מיכק

היי, אשמח גם לשאול שאלה כללית. אם נניח מקבלים שהסיכון לתסמונת דאון או תסמונות קשות אחרות בהריון הוא 1:50 נניח - זה עדיין אומר שרוב הסיכויים שהכל תקין נכון? כלומר, אני מבינה שבמצב כזה יש היגיון לעשות בדיקת מי שפיר אבל זה עדיין אומר שרוב הסיכויים, כמעט באופן מוחלט, שהכל תקין, האם אני צודקת?

סטטיסטית 1:50 אומר סזיכוי של 2%. אכן אבל זה רק לתסמונת דאון, יש בעיות אחרות שניתן לגלות במי שפיר ובגדול- אכן רוב התינוקות נולדים בריאים :) בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי