בדיקת cf במי השפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

01/06/2020 | 09:42 | מאת: שרון

שלום, בהריון שבוע 19 מבנק הזרע. אני נשאית לcf. התורם (אשכנזי)לא נמצא נשא למוטציות שנבדקו. אמרו לי שהסיכוי השארי לילד חולה מתורם אשכנזי הוא 1:3000. האם זה סיכון שמצדיק בדיקת cf במי השפיר? בעקרון עשיתי מי שפיר ושמרתי תאים. ביעוץ לפני הבדיקה לא ידעו מה להמליץ אז שמרתי כדי שאוכל לברר...

הסיכון השאריתי למחלה בעובר הוא קטן. אפשר אם תרצי להקטין סיכון לבדוק עובר ב50% לא ישא את המוטציה שלך ובזה זה יגמר וב50% השני- אם תרצי אפשר יהיה לרצף את הגן בעובר

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי