בדיקה גניטיקה אך לא להיריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

16/02/2020 | 18:37 | מאת: בת 28

לא יודעת אם רלווטנ לפורם אבל... לדעת הרופאים שלי יש לי Noonan syndrome למרות שלעולם לא נבדקתי באופן רשמי. בזמ האחרון עלה לי המחשבה כן לבדוק באופן רשמי. עד כה ידעתי שאבדוק שיהיה רלוונטי להיריון אך כרגע אני עוד רווקה (וצעירה) לכן בינתיים אין תכנון להיריון. האם ניתן לבצע בדיקה לתסמונת נונאן בחינם/עלות מינימלית דרך הקופה גם אם לא קשור להיריון (יש לי מספר תסמינים של התסמונת ורשום לי חשד במסמכיםרפאויים שונים). מה התהליך?

השלב הראשון הוא לגשת ליעוץ גנטי עדכני. אם אכן זו תהיה ההתרשמות כיום יש בדיקות בסל הבריאות שאכן יכולות לבדוק זאת. בהחלט יש לכך חשיבות לגבי תכנון הריון עתידי. מוזמנית להגיע אלינו לאיכילוב אם זה באזורך. בהצלחה

26/02/2020 | 20:29 | מאת: בת 28

אני כן ארצה הריון בעתיד אך אין תכנון כלל בינתיים - האם זה עדיין בסל? והכוונה שזה בסל האם זה אומר בעלות מסובסדת - אם כן כמה בערך? או שזה חינם? איכולב לא בהכרח קרוב אליי - האם ניתן גם בירושלים? האם זה מצריך הפניה מהרופא? (רופא משפחה?)

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי