בדיקות בהריון לאבחון טרום לידתי בתרומה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

05/02/2020 | 11:40 | מאת: יעלית

שלום, אילו בדיקות מומלץ/אפשר לבצע במהלך ההריון (מעבר לבדיקות השגרתיות ) במקרה של תרומה כפולה (ביצית וזרע) כאשר אין מידע גנטי רפואי לגבי התורמים על מנת לוודא שהעובר בריא ולשלול בעיות???

ניתן לבצע ציפ גנטי. כדאי לבקש דנא של התורמים לבדיקת בקר גנטי ולכל הפחות לוודא שהתורמים ביצעו בדיקה זו. קיימת גם בדיקת ריצוף כלל אקסומי ברם נכון לעכשיו משרד הבריאות אינו ממליץ לבצע אותם בעוברים ללא בעיה סונוגרפית. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי