נחיצות של בדיקת אקסום

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

11/11/2019 | 16:57 | מאת: דנה

שלום, אני בשבוע 24 להריוני עם שקיפות עורפית שהייתה לא תקינה - 3.9. אין לנו בעיות גנטיות במשפחה. כרגע אני אחרי סקירת מערכות ראשונה, שניה, מי שפיר, בדיקות להידבקות וירלית במהלך ההריון ואקו לב, כולם תקינים לגמרי, כמו כן השקיפות העורפית נעלמה בינתיים. הרופאים מציעים לעשות בדיקת אקסום. להבנתי הבדיקה עלולה להכניס יותר ספקות מאשר בהירות בסופו של דבר ואני מאוד מתלבטת האם יש נחיצות לעשות אותה. בייעוץ הגנטי נאמר לנו שאם גם הסקירה השלישית תהייה תקינה הסיכוי לעובר בריא מגיע ל95%, אם כן, האם בדיקת האקסום לא מיותרת מראש? אשמח מאוד לכל הבהרה בנושא.

בדיקת ריצוף אקסומי של העובר + 2 הוריו בשיטת טריו מאפשרת גילוי של מצבים/מחלות נוספות אשר לא מתגלים בבדיקות שביצעת עד כה. מדובר אכן בדברים נדירים ברם חלקם חמורים. הבדיקה היא לא בסל ויקרה זה נכון. אבל מאפשרת ברחבה של הברור. בסופו של דבר זה שיקול שלכם בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי