בדיקת שקיפות עורפית (בדיקת דם) שאולי בוצעה לאחר הזמן

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

26/03/2018 | 23:08 | מאת: אורית

שלום רב. ביצעתי את האולטרסאונד ובדיקת הדם של השקיפות העורפית. התשובה לא כל כך טובה ( 1:11) אך יש לי ספק לגבי התאריך וסת אחרון שלפיו חישבו את כל החישובים. הוסת האמיתית היתה ב 30/11 אך לפי האולטרסאונד הראשון איחרו אותה ל 17/12 האולטרסאונד של השקיפות עורפית גם הראה שגיל ההריון מבוגר בחמישה ימים אך כמובן שהרופא בחישובים התייחס לתאריך לפי האולטרסאונד הראשון. בקיצור, אם אני צודקת אז בדיקת הדם בוצעה ב 13+5 שזה אחרי התאריך שאפשר לבצע בדיקה זו. האם יתכן שבגלל זה קיבלתי תשובה כל כך לא טובה?

יתכן - ברם אם השקיפות עצמה יצאה חריגה (מעל 3 ממ) אז בכל מקרה דרוש ברור של ההריון. בכל מקרה רצוי לבצע בדיקת דם עם השקיפות

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי