בדיקת ציפ גנטי ואקסום

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

18/03/2018 | 16:49 | מאת: נעמהש

בהמשך לשני סיומי הריון שנעשו בשל שפה שסועה בשני הצדדים וחיך שסוע - נעשה ציפ גנטי והתשובה היא כי הבדיקה תקינה ללא ממצאים. האם יכל זאת ש לעשות את בדיקת אקסום ?

18/03/2018 | 17:01 | מאת: נעמהש

אנחנו לא יודעים על מומים שכאלה במשפחה . הרי גם בבדיקה זו ישנה אפשרות שלא יהיו אבחנות וממצאים.מה עושים?

אם בדיקת הציפ יצאה תקינה אין פרוש העובדה כי אין רקע גנטי, אלא שהוא לא התגלה עדיין. אחת הדרכים להתקדם היא בדיקת אקסום, רצוי לכל הפחות של חומר מאחד ההריונות ו ההורים ואם יש חומר מ 2 ההריונות מה טוב. לא תמיד יש סיפור בשאר המשפחה. ואכן, אין הבטחה שהבדיקה תגלה את הסיבה, אבל אולי זה יותר טוב מלא לדעת בכלל ולחכות להדמיה של ההריון הבא....

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי