תוצאות סקר שליש ראשון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

17/12/2017 | 11:38 | מאת: דנה

שלום ביצעתי שקיפות עורפית בשבוע 12 בדיוק התוצאות היו תקינות 1.7 עשיתי באותו היום בדיקות דם והתוצאות היו : Pappa 0.37 mom Nt 1.49 mom Fbhcg 1.22 mom הסיכון לפי הגיל והבדיקות 1;366 ברצוני לדעת את התשובות הם תקינות למה זה הוריד את הסיכון משמעותית ומה בבדיקות דם לא תקין שהוריד את הסיכון ?

17/12/2017 | 14:41 | מאת: דנה

שכחתי לציין אני בת 29

סקר שליש ראשון כשמו כן הוא: סקר. הוא לא אבחנתי. הוא נותן הסתברות סטטיסטית למה שנבדק (במקרה הזה תסמונת דאון). הסיכון שלך עלה לאור היחס בין ה HCG (מעל 1) לPAAPA (מתחת ל1). אבל כאמור זו לא אבחנה. ההמלצה היא להמשיך לסקר שליש שני ולבצע שקלול של שני הסקרים. או לחלופין את יכולה לבצע בדיקת NIPT שגם היא סקר אבל מדויק יותר בהצלחה!

20/12/2017 | 12:48 | מאת: דנה

שלום ביצעתי סקירה מוקדמת והיא ברוך השם תקינה .. מה את ממליצנ לעשות ?

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי