מוזאיקה במי שפיר לעובר זכר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

24/09/2017 | 23:54 | מאת: מיכל

שלום. אני בת 39.הריון שלישי. בבדיקת מי שפיר בשבוע 24 התגלה מוזאיקה 46xy 45xo. מדובר בבן זכר. עד שנפגש עם יןעץ גנטי ובעקבות מה שקראתי ברשת רציתי לדעת האם ניתן לדעת מה אחוז התאים הפגומים. (הבנתי שפחות מ10 אחוז מדובר בדיאגנוזה טובהיותר). דבר שני שמטריד אותנו הוא הסבירות לאינטרסקס. במידה ובאולטרסאונדובהתאמה למי השפיר רואים שמדובר בבן, האם זה שולל אפשרות לאינטרסקס? ודבר נוסף, האם ניתן לשלול באולטראסאונד צוואר מעובה. תודה רבה

שלום. על פי מה שרדמת ככל הנראה מדובר בעובר ממין זכר אשר בחלק מתאיו ״אבד״ כרומוזום הy. אחוז המוזאיקה אכן משפיע על הביטוי אצל העובר. אינטרסקס זה לא אותו המצב. לאור המורכבות של היעוץ והנסיון לתאר את הביטוי בבן - ממליצה על יעוץ פנים אל פנים. אם במקום בו בוצע הדיקור, ואם חוות דעת שניה. עם כל המיגע כולל כל התאים שנספרו על מנת להעריך כמיטב שניתן מה אחוז המוזאיקה. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי