בדיקת FSHD בהריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

17/09/2017 | 17:07 | מאת: אילת

שלום, עשיתי בדיקת מי שפיר וצ'יפ גנטי (באסותא). הצ'יפ יצא תקין. שילמתי שישמרו לי תאים. בינתיים התברר שיש מחלה במשפחתי: FSHD. מה מהיר יותר? לבדוק אותי או לבדוק את העוברים? האם ידוע לכם מהו התהליך בכל אחד מהמקרים? תודה, אילת

מדובר בבדיקה לא פשוטה טכנית במחלה ספציפית זו - שלמיטב ידיעתי לא מבוצעת כרגע באף מעבדה בארץ. בכל מקרה תהיה דרישה לבדוק קודם כל אותך ורק אז לשקול בדיקת עובר. ממליצה לפנות בהקדם ליעוץ גנטי בנושא. ציפ גנטי לא בודק FSHD בהצלחה

17/09/2017 | 22:01 | מאת: אילת

יש זמן לבדוק אותי ורק אח"כ את העוברים? אני כבר בשבוע 26. אם אני זוכרת נכון, הבדיקות לוקחות כחודש?

18/09/2017 | 17:03 | מאת: אילת

והאם ידוע לך באילו בתי חולים פרטי\ציבורי זה אפשרי?

לא מבוצע בכלל בארץ- שולחים למעבדות יחודיות בחול. פני בהקדם לייעוץ גנטי- אולי יוכלו לעזור לך עם זה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי