בדיקת תסמונות בעיניים בצ'יפ/מי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

01/07/2017 | 11:10 | מאת: טל

שלום, ברצוני לדעת האם תסמונות כגון אקסנפלד ריגר או corectopia נכללות בתוך הבדיקות הגנטיות שנעשות בצ'יפ הגנטי ומי שפיר? נולד לי פג בשבוע 25 עם אישון קטן ולא במרכז ואמנם עדיין לא קיבלתי אבחנה מדוייקת אך קראתי באינטרנט על סוגי התופעות הנל ולמיטב הבנתי מהקריאה זהו משהו גנטי.

שלום. בדיקת הציפ הגנטי בודקת חסרים ותוספות תת מיקרוסקופיים. אם יש בבית ילד/ה עם הפרעה החשודה כגנטית- הדבר הכי נכון זה לפנות ליעוץ גנטי עם הילד עצמו. אם ימצא כי ההפרעה שלו אכן על רקע זה- אפשר לבדוק זאת גם במי שפיר, אם תרצו. בכל מקרה ברור של הפרעות עיניים בדכ רחב יותר מציפ גנטי בלבד. ממליצה לגשת בהקדם לגנטיקאי לפגישה פנים אל פנים עם כל הנתונים ולהחליט ביחד כיצד מתאים לכם להתקדם. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי