ממצא היפר אקוגני

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

30/12/2001 | 14:08 | מאת: לי

שלום, בסריקת מערכות מוקדמת שערכתי לאחרונה התגלה ממצא היפר אקוגני בלב. האים תוכל להסביר לי במה מדובר? תודה!

03/01/2002 | 13:11 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

מדובר בהחזר מהרצועות האוחזות במסתם. מאוד שכיח מופיע ב7% המעוברים. קרוב לודאי ללא משמעות קלינית. מאחר והופיעו מספר דיווחים על קשר א]פשרי בין תיסמונת דאון לממצא יש הממליצים לשקלל את בדיקת החלבון העוברי עם הממצא ולהחליט כן או לא על ביצוע דיקור מי שפיר. רוב העבודות מדברות על כך שלממצא אין כל משמעות בנשים תחת גיל 30 כאשר הממצא בודד.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה