סקירה שליש שני - שאלה.

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

16/12/2001 | 11:05 | מאת: שירה

אם אכן מתגלה חלילה משהו בסקירה המאוחרת- שלא התגלה בסקירה המוקדמת, מה בעצם יש לעשות? הפלה כבר מאוחר מדי לעשות, נכון? אז לשם מה בעצם מחפשים בה מומים חדשים? (פרט לחיפוש דברים שיכולים להשפיע על זירוז הלידה- כמו עובר גדול וכו'). תודה.

17/12/2001 | 22:50 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

ראשית לא כל ממצא מחייב הפלה, לגדוגמא חסר בסרעפת ניתן לתקן בניתוח אולם אם לא נהיה מוכנים לכך אנו עשויים לאבד את העובר. בכל מקרה ניתן ללא כל בעיות לבצע הפסקת הריוןגם בשבועות שלאחר הסקירה השניה וגם מאוחר יותר אם מתעורר הצורך.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה