עורק טבורי יחיד

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

15/11/2001 | 16:37 | מאת: מירי

שלום בסקירת מערכות מוקדמת שעשיתי השבוע (שבוע 14) נמצא כי יש רק עורק טבורי אחד. למעט ממצא זה הכל נראה תקין. האם תוכל להסביר לי מה הם הסיכויים ללידת עובר בריא ומה הם הסיכונים הכרוכים בעובדה זו. בנוסף האם ידוע על קשר בין תופעה זו לבין בעיות כרומוזומליות והאם לאור העובדה שאני בת 37 היית ממליץ לי לעשות מי שפיר במקרה כזה? (בשקיפות עורפית יצא סיכוי של 1:2000 וחלבון עוברי עדיין לא עשיתי. תודה רבה.

16/11/2001 | 14:20 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

בגיל 37 מומלץ בכל מקרה לבצע דיקור מי שפיר עלייך להתייעץ לכן עם גנטיקאי. בכל מקרה במידהואין כל בעיה אחרת לעובר בלב או בכליות יש לעקוב אחרי צמיחתו מאחר ועורק אחד עשוי להביא בפיגור בצמיחת העובר בשלבים מאוחרים של ההריון.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה