היקף בטן של העובר בשבוע 38+5

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

30/11/2016 | 09:16 | מאת: מודאגת מאוד

מה זאת אומרת היקף הבטן גדולה האם יש איזה שהוא אפשרות שיש לעובר איזו שהיא תיסמונת או משהו כזה? אתמול באולטרסאונד היה 366 והיא אמרה שכל המשקל של העובר בא מהבטן הנפוחה.

שלום היקף בטן גדול יכול להיות בגלל עובר גדול בגלל גנטיקה, יכול להיות בגלל סכרת הריון שגורמת לעוברים גדולים וכמובן יכול להיות בגלל ממצאים בבטן הגורמים לגדילתה כמו גם תסמונות שונות היכולות להיות מלוות בגדילה מואצת. עלייך לפנות לרופא המטפל על מנת שיחליט אם יש צורך בברור נוסף בנושא. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה