האם מדדי ראש תקינים?

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

07/11/2016 | 13:52 | מאת: דנה

שלום רב, היום ביצעתי סקירה שנייה בשבוע 23+2, בדיקות קודמות תקינות. קוטר דו קודקודי: 53 מ"מ מתאים ל22+1 היקף ראש: 206 מ"מ מתאים ל22+3 היקף בטן: 187 מ"מ מתאים ל23+2 אורך הירך: 42 מ:מ מתאים ל23+6 יחס ראש/ בטן: 1.10 יחס ירך/בטן: 22 גיל הריון לפי אולטרסאונד 22+6. הערכת משקל עובר 588 גרם. אציין שבאולטרסאונד ראשון שבוע 7 העוברית הייתה קטנה ב3-4 ימים. סקירה ראשונה הראש היה קטן בכמה ימים - רופא אמר שתקין. לי יש היקף ראש קטן יחסית (רופא גנטיקאי מדד לי בהריון הקודם). האם מדדי הראש תקינים? האם יש סטיית תקן שמצריכה בירור? תודה מראש,

שלום, מדדי הראש הינם בתחום הנורמה לשבוע ההריון. בבברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה