שאלה חשובה מאם מוטרדת

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

03/11/2016 | 15:23 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 36, קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם לסקר שליש ראשון. בשורה התחתונה נראה שהתוצאות טובות מאד. מה שצד את עיני הוא ערך papp a מאד גבוה. אני יודעת שערך נמוך זה לא תקין אבל מה המשמעות של ערך גבוה אם בכלל קיימת משמעות? התוצאות: גיל ההריון לחשוב הסיכון :11+4 papp a- ריכוז - 12186 mul mom- 6.93 (turncated to 3 mom in risk caculation) free bhcg- 29.8 ng/ml 0.69 mom nt- 0.9 mm , 0.88 mom סיכון לפי גיל- 1-280 סיכון משוקלל לתסמונת דאון- 1:10000 סיכון משקולל לטריזומיה 18- 1:10000 בכל מקרה בכוונתי לבצע מי שפיר בשל הגיל- מה שמטריד אותי האם ערך זה (6.93)יכול להצביע על משהו שלא ניתן לגלותו בבדיקת מי שפיר? לא יודעת אם זה רלוונטי אבל העובר גדול ב5 ימים לפי הus מחישוב לפי תאריך וסת אחרון תודה

שלום, אין בערך כזה של PAPPA לקשר עם ממצא שלא ניתן לגלות בדיקור מי שפיר. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה