סקירת מערכות מאוחרת

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

07/10/2016 | 18:56 | מאת: אלה

שלום וברכה , בת 30 הריון שני , שבוע 4+24 . כל הבדיקות עד היום תקינות כולל בדיקת מי שפיר+צייפ גנטי (מרצוני החופשי באופן פרטי). שאלתי לגבי תוצאות הסקירה : אסימטריה של חדרי המוח , חדר שמאלי 7 מ"מ , חדר ימיני 4.5 מ"מ. מוקד אקוגני חדר ימין . חסר-חד צדדי צלע 12. עצמות ארוכות תקינות מרפסים פתוחים קונוס מודולריס בגובה תקין ,צוואר סגור 38 מ"מ. לדברי הרופא מוקד אקוגני ממצא שיכל להעלם בהמשך. לגבי חסר צד אחד צלע 12 אין לו הסבר למה זה קורה . ולגבי אסמטריה -לא מצריך מעכב בגדר גבולות הנורמה . ובהתחשב בתוצאות מי שפיר אין בכלל מה לדאוג. שאלתי האם אין צורך בסקירה מכוונת למוח ובדיקה יותר ספציפית ללב האם ריבוי הסימנים הללו לא צריך להדאיג בברכה

שלום, כל ממצא בפני עצמו באמת אינו משמעותי. בגלל שילוב הממצאים הייתי ממליץ לבצע יעוץ גנטי מסודר למרות שבדיקת הצ'יפ הגנטי תקינה. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה