סקר ביוכימי טרימסטר ראשון + שאלה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

21/08/2016 | 18:33 | מאת: לירון

שלום רב, רצ"ב תוצאות סקר ביוכימי ראשון שלי: גיל שלי: 28 משקל בעת הבדיקה: 45 ק"ג שקיפות: 0.9 BHCG: 1.77 NOM (84.11NG/ML) PAPP-A - 1.81 NOM (5282.47MU/L) האם קיים סיכוי כלשהו לטריזומיה 21 או 18? האם ה-PAPP-A עלול להראות על מומים פתוחים בעמ"ש? מה האינדיקציות לסקירת מערכות מורחבת ומה ההבדל בין מורחבת למכוונת? לי יש איוושה פיזיולוגית במסתם מיטרלי (ללא פגיעה בתפקוד, ללא החמרה בשנים, לא הורד פרופיל צבאי,אין הגבלות בספורט) - האם יש אינדקציה לאקו לב עובר ומתי? האם עלול לסכן אותי? בתודה מראש, לירון

שלום, בודאי שיש סיכון לטריזומיה 21 או 18, והסיכון מופיע בסיכום התשובה שקיבלת. בכל בדיקה סטטיסטית יש סיכון מחושב, גם אם הוא סיכון נמוך. PAAP-A לא קשור למומים פתוחים במערכת העצבים. AFP מראה על סיכון כזה. אין בדיקה מורחבת. יש רשימה בסיסית של דברים שחובה לבדוק בסקירה והיתר לפי הרופא הבודק. בדיקה מכוונת נועדה לבדוק דברים נוספים כאשר מתגלה ממצא מיוחד הדורש בדיקה כזו. איוושה פיזיולוגית אינה אינדיקציה לבצע אק לב עובר. אקו לב עובר אינו מסכן - זו בדיקת אולטראסאונד. בהצלחה.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה