ממצאים בלב עובר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

17/08/2016 | 21:16 | מאת: עתליה

שלום רב בת 35, הריון שני, ספונטני, עובר זכר, שבוע 20. שקיפות עורפית גבולית (2.5), סקירה ראשונה סהכ תקינה אך נמצא מוקד אקוגני כפול בחדר שמאל ו TR. חלבון עוברי תקין ((1:1500 ללא חריגה מיוחדת של אף אחד מן הערכים). מי שפיר וציפ גנטי תקינים. היום ביצעתי אקו לב עובר. נאמר לי שהבדיקה תקינה אך עדיין יש TR קל. לא נמצאו ממצאים נוספים בעייתיים. הומלצה ביקורת בשבוע 28. ייעוץ גנטי נקבע לאחרי הסקירה השניה. אין בעיות גנטיות במשפחה ובדיקות של לפני ההריון תקינות. מה המשמעות של הממצא? האם זה יכול להיות קשור לשקיפות המוגברת? בסקירה הראשונה כשנמצא ה TR הרופא אמר שלשלב זה של ההריון זה תקין, ושלרוב נעלם בהמשך.. מה המשמעות שעדיין לא נעלם? תודה רבה

שלום, אין קשר לשקיפות. זה ממצא שכיח בהריון ולרוב נעלם בהמשך. יש לעקבו כהמלצת הקרדיולוג. בברכה, דר' יוסי הר-טוב.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה