אחרי MRI

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

25/06/2016 | 09:40 | מאת: אני

אני אחרי בדיקת mri למוח העובר. הופניתי בגלל חשד לגבשושיות בחדר הליטראלי השמאלי שנצפו בסקירה מאוחרת. אחרי סקירה מכוונת 1 עדיין נצפו. אחרי סקירה מכוונת שנייה נעלמו ובסקירה המכוונת השלישית אי אפשר היה לקבוע בוודאות שאין אי סדירות. אז בmri שבוצע בשבוע 35 לא הופיעו הגבשושיות והכל נראה תקין, מלבד ממצא אחד - קורפוס קולוסום באורך 37.3 (בסיכום הפענוח נכתב - הבדיקה בטווח התקין למעט ביומטריה מעט קטנה של הקורפוס קולוסום ביחס לשאר מדדי המוח). מה הממצא הזה אומר? להמשיך לדאוג?

שלום, קורפוס קלוסום הוא חיבור בין שתי אונות המוח. יאין בידי את המדידות לפי MRI (יש הבדלים במדידות לי US ולפי MRI) אבל את מצטטת שציינו שהמדידות בטווח התקין. בהצלחה בהמשך דר' יוסי ה-טוב

26/06/2016 | 10:20 | מאת: אני

קודם כל תודה על תשובתך. ביקשו ממני לחזור לסקירה מכוונת נוספת. בהתבסס על מה שאתה כותב, שקיים הבדל בין מדדי אולטרסאונד וMRI - מה יכולה להיות מטרת הסקירה המכוונת במקרה הזה? מה ניתן יהיה לראות/יבדקו בסקירה נוספת?

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה