מות עובר.

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

30/10/2001 | 15:15 | מאת: פז

לד"ר יגאל וולמן שלום רב, לפני כשבוע ,בבדיקת אולטראסאונד , התגלה שהעובר שלי מת.( שבוע 17 ) בתחילה הועלתה סברה שזה קרה עקב בדיקת מי השפיר שנערכה כמה ימים קודם. לאחר הלידה ,נראה חבל הטבור פגום. בחלקו היה מותאם לגיל ההריון ובחלק קטן ממנו- צר מאד ומתאים לשבוע 9. שאלותיי: א. האם ניתן היה לראות זאת בבדיקת אולסטרא סאונד, לפני מות העובר? ב. אם התשובה חיובית, האם יש דרך ( לא עכשיו כמובן, בתאוריה...) למנוע את מות העובר? ג. כיצד נוצר פגם כזה? ד. באם יהיה הריון נוסף, מה הסבירות שהדבר יישנה? מצפה לתשובה, בתודה מראש, פז

31/10/2001 | 08:09 | מאת: רינה

אין לי תשובה בשבילך, אבל כמי שאבדה עוברית בשבוע 22, אני יכולה רק לחזק אותך ולאחל לך שתהיי חזקה!

31/10/2001 | 22:16 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

ראשית יש לשער שמות העובר נגרם כסיבוך של דיקור מי השפיר. לא ניתן להדגים הצרות בחבל הטבור וקשה לי לקבל אבחנה שכזאת. בהצלחה בהריונך הבא

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה