חדרים לטראלים מורחבים

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

23/08/2007 | 22:29 | מאת: קובי

שלום רב אישתי נמצאת בשבוע ה (5) 27 להריונה והיא הופנתה לסקירה מכוונת ראש, אלו הממצאים: חדר ימני ברוחב 9.8 עם כורואיד פלקסוס שנראה דק יחסית. חדר שמאלי 7.3. מבנה גולגולת סדיר. גומה אחורית וצרבלום תקינים. הודגם CSP וקורפוס קלוסום לכל אורכו. מה הם ההשלכות ודרכי הטיפול בממצאים אלו? האם תתכן פגיעה במוח העובר?

25/08/2007 | 15:15 | מאת: ד"ר ינון חזן

לא ברורה לי הסיבה לסקירה המכוונת, לפי מה שכתבתה יש אסימטריה של חדרי המוח בתחום הנורמה , שאר האנטומיה תקינה, במקרים אלו יש הגדלה של הסיכוי למומים גנטיים וכן מעט יותר סיכוי לבעיות לאחר לידה , התיעצו עם הרופא המטפל לגבי יעוץ גנטי מסודר

26/08/2007 | 12:04 | מאת: קובי

האם אתה יכול להסביר בבקשה מהו יעוץ גנטי ולמה יש צורך בו?

31/05/2008 | 12:27 | מאת: רוני

שלום, שמי רוני אני בת 26 ובשבוע ה16 להריון זהו ההריון הראשון שלי בשבוע האחרון עברתי סקירה מוקדמת ובבדיקה נאמר לי כי הסקירה תקינה אך ישנו ממצא מבנה קריבריפורמי של כורואיד פלכסוס נסיתי לקבל הסבר ותשובתו של הבודק היתה כי זהו ממצא שכיח שאמור להעלם עד לשבוע 24 ,בנוסף יש לציין כי העובר תקין ובכל המערכות האחרות נירשם כי הבדיקה תקינה. שאלתי היא מה ממצא כזה אומר והאם במידה והוא לא יעבור ישנה השפעה על התפתחות העובר וכמובן על תיפקודו העתידית? אשמח לקבלת תשובה בהקדם רוני המודאגדת....

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה