קונוס מודולרי...........

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

04/08/2020 | 19:19 | מאת: דני

היי , היינו בסקירה שנייה בשבוע 24+3 נאמר לנו שקונוס מודולרי מסתיים החוליות l4 וl5 ולבוא לביקורת בעוד חודש מה זה אומר?האם זה יעלה? במידה ולא עולה מהן ההשלכות? ממש בלחץ,תודה

שלו םדני, הקונוס הוא הקצה של חוט השדרה בתוך עמוד השדרה. הוא מגיע קרוב לאגן בשבועות המוקדמים ועולה לגובה החוליות המותניות העליונות. ישנם מקרים בהם הוא לא עולה בגלל שהוא מקובע-או על ידי מום בעמוד השדרה )שקרוב לודאי שאין אם באולטראסאונד לא ראו מום( או על ידי רקמה אחרת. במידה ונשאר נמוך יש צורך במעקב וניתוח מספר חודשים אחר הלידה לשיחרור על מנת למנוע נזק עתידי. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה