שקיפות וסקר ביוכימי ראשון

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

26/01/2020 | 11:44 | מאת: pnina

היי בשבוע 13 לפי וסת ביצעתי שקיפות שיצאה תקינה (0.9), הסיכוי לתסמונת דאון בשילוב גיל והבדיקה היה 1:5640 באותו היום עשיתי את בדיקת הדם והתשובות שהגיעו הן: PAPP-A 0.59 MoM (1784.4 mU/L) HCGb 3.73 MoM (109.1 ng/mL) NT 0.68 (0.9 mm) הסיכום היה לפי גיל + תוצאות בדיקות 1:580 ראשית אשמח לדעת האם התוצאה מדאיגה והאם הגיוני שיהיה כזה פער בין השקיפות שהייתה תקינה לחלוטין לבין תוצאת הסקר? שנית אציין שבשקיפות ביצעו לי לפי אולטרסאונד ראשוני והמדידה הייתה 12+3 במקום 13 כאשר העובר היה בגודל 13 בדיוק (תואם לוסת המקורית) והבדיקת דם לפי 13- האם יש לזה השפעה? יצאתי מאוד מעורערעת מהרופא לאחר תוצאות אלו ואני מוטרדת כבר מספר ימים- אשמח לעצתך.

שלום. כך זה בבדיקות סטטיסטיות. בדיקות הדם יכולות להשפיע גם בצורה משמעותית על הסיכון (אם לא-לא היה צורך בהן) וכמובן יש להתיחס לבדיקה הכוללת. סיכון 1:580 הינו גבוה אך עדיין בתחום שאין "המלצה רפואית" לבצע דיקור מי שפיר ואם תחליטי לבצע זה יהיה במימון פרטי. לשיקולך אין משמעות לגיל ההריון כי מכניסים למשוואה את אורך העובר ולא גיל ההריון. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

27/01/2020 | 09:18 | מאת: pnina

תודה רבה על תשובתך! אשמח לדעת אם כך ממה נובע השינוי המשמעותי הזה לאחר בדיקת הדם, מאיזה מהנתונים? כמו כן האם מומלץ NIPT בשלב הזה או לחכות לסקירת מערכות מוקדמת? תודה מראש :)

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה