רירית רחם עבה ובדיקת סונר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

16/11/2019 | 19:53 | מאת: ליר

שלום רב, מחזור סדיר 28-34. זיהיתי ביוץ ביום שלישי - שישי ( היו הפרשות וכאבים בין הימים האלה) וביום 19 לווסת. לחץ מטורף בבטן תחתונה , תחושת כבדות. הייתי בבדיקת רופאה , בבדיקת הסונר נראה כי רירית הרחם שלי מאוד עבה. האם זה מעיד על מחזור או יכול להיות גם היריון? ב. האם בבדיקת סונר אפשר לראות זרע ? באיזור הנרתיק, צוואר הרחם או ברחם? במידה והזרע עדיין לא התמוסס. תודה

שלום, בשלב זה לא ניתן לראות הריון , והביצית המופרת מגיעה לרחם רק 5 ימים לאחר ההפריה. לא ניתן לראות את הביצית המופרת או זרע באולטראסאונד. לבדיקה טובה של חלל הרחם והרירת כדי לדעת אם יש ממצא ברחם צריך לבצע בדיקה קרוב לסיום הדימום ולא קרוב לביוץ. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה