ממצא חריג בסקירת מערכות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

20/08/2019 | 13:10 | מאת: MAAYAN2112

שלום רב, עשיתי אתמול בדיקת סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 16 ונאמר לי שיש לי: Circumvallate placenta ( שיליה היקפית) לא מוצאת יותר מידי מידע על הנושא. הופניתי לבדיקת אקו לב עוברי ולייעוץ גנטי אשמח לדעת מה המשמעות של שילייה מסוג זה, ומה ההשלכות שלהן על העובר והמשך ההריון, והאם הדבר מצריך שמירת הריון?( רק בעוד שבועיים יש לי תור לרופאת הנשים שלי לכן אני קצת לחוצה). אודה לתשובה מהירה, תודה!

שלום, התאור מתחיחס לשליה בעלת מבנה הכולל שוליים מורמים כמו קערה. ישנם דיווחים על עליה בסיבוכי הריון במקרים כאלה ולכן כדאי מעקב בהריון בסיכון עם מעקב צמוד יותר, אבל בכל מקרה יש סיכוי גבוה לתוצאות תקינות. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

20/08/2019 | 14:11 | מאת: MAAYAN2112

תודה רבה ד"ר על התשובה המהירה והמקצועית.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה