קאבום קטן בסקירת מערכות מורחבת

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

02/06/2019 | 10:05 | מאת: נופר

היי, אני בשבוע 24 לאחר בדיקת סקירה מורחבת סיכום הבדיקה -“הדגם cc לכל אורכו ככ הדגם קבום. קבום נצפה מוצר. ממליץ להפנותה לסקירה מכוונת דל מוח העובר ביחידת us”. הרופא הסביר שהחלל נראה קטן לדעתו והוא מעדיף שאבדוק אצל מומחה. נבדק גם גולגולת חדרי המוח צרבלום גומה אחורית - הכל תקין הבדיקה בוצעה בטנית וגם וגינלית. הרופא טוען כי הבדיקה איננה שוללת באופן מוחלט מומים בעובר. אודה לעזרתך במידע על מנת שאוכל להוריד קצת את הלחץ שבו אני נמצאת. מה זה קאבום? מה תפקידו? מה אומר אם לא נמצא בנורמה? מה ההשלכות?

שלום נופר, קבום ספטום פליסידום הוא חלל במוח. להערכתי אם זה יהיה הממצא היחיד בבדיקה מכוונת למוח-לא תהייה לכך השפעה. תבצעי את הבדיקה המכוונת. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה